Foto: pexels.com
Magazin
Čokolada i višnje su dobitna kombinacija! Napravite sočni kolač koji se topi u ustima
Ovaj kolač je mek i sočan, a za njegovu pripremu vam ne treba mnogo vremena.
Informer
Priprema:
Za ovaj kolač, zagrejte rernu na 190°C.
Podmažite dva okrugla pleha i obložite papirom za pečenje.
Otopite čokoladu i puter na pari.
U međuvremenu umutite jaja i šećer dok ne postanu mekani.
Umešajte čokoladnu mešavinu, a zatim umešajte brašno i komadiće čokolade.
Podelite testo u 2 pleha i pecite 25 minuta. Ostavite da se ohladi.
Za fil umutite puter, šećer i vanilin šećer, dok ne postanu mekani.
Pripremite višnje.
Premažite fil od putera na 1 polovinu brauni kolača, kašičicom pospite višnje i preko toga stavite dugi brauni kolač.
Pospite kakaom i servirajte