Autor: Informer.rs

15.08.2024.

06:21

Foto: pexels.com

Magazin

Čokolada i višnje su dobitna kombinacija! Napravite sočni kolač koji se topi u ustima

Ovaj kolač je mek i sočan, a za njegovu pripremu vam ne treba mnogo vremena.

Informer

 

Priprema:

Za ovaj kolač, zagrejte rernu na 190°C.

Podmažite dva okrugla pleha i obložite papirom za pečenje.

Otopite čokoladu i puter na pari.

U međuvremenu umutite jaja i šećer dok ne postanu mekani.

Umešajte čokoladnu mešavinu, a zatim umešajte brašno i komadiće čokolade.

Podelite testo u 2 pleha i pecite 25 minuta. Ostavite da se ohladi.

Za fil umutite puter, šećer i vanilin šećer, dok ne postanu mekani.

Pripremite višnje.

Premažite fil od putera na 1 polovinu brauni kolača, kašičicom pospite višnje i preko toga stavite dugi brauni kolač.

Pospite kakaom i servirajte