Autor: Informer.rs

16.08.2024.

18:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Preukusna pita sa jabukama i limunom! Topi se u ustima, a jedan sastojak joj daje poseban ukus

Ovaj recept za pitu od jabuka sadrži i malo ruma i koru od limuna, koji joj daju poseban ukus. 

Informer

Priprema:

Sastojke za testo pomešajte. Zamesite testo i ostavite na hladnom mestu da odstoji otprilike sat vremena.

Nakon toga, podelite ga u dva dela i istanjite.. Neka veličina odgovara tepsiji u kojoj ćete ga peći.

Zatim, oljuštite jabuke, iseckajte ih na kolutiće i pomešajte sa šećerom, grožđicama, rumom, orašastim plodovima i cimetom.

Deo testa stavite kratko da se peče, pa na njega zatim stavite nadev i prekrijte drugim delom testa.

Premažite testo jajetom i stavite u rernu.

Pecite oko pola sata na 180 do 200 Celzijusa, dok pita ne dobije lepu, nežnu zlatnu boju.