Autor: Informer.rs

07.09.2024.

10:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Kada jednom probate špansku pitu, pravićete je stalno! Lagana je i preukusna

Lagana i ukusna španska pita može da bude predjelo ili lagani obrok - ručak ili večera.

Informer

 

Priprema:

Krastavce, papriku i šunku prvo iseckajte na kockice, a sir izrendajte. Ostavite sa strane i nauljite tespu i pospite sa malo brašna.

U velikoj činiji umutite jaja, ulje i mleko.

U drugoj posudi pomešajte kukuruzno i pšenično brašno i prašak za pecivo i na kraju umutite sa jajima.

Na kraju dodati krastavce, paprike, šunku i rendani kačkavalj i sve dobro promešati kašikom.

Smesu sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Pita treba da se peče između 35 i 40 minuta, ili dok ne porumeni.