Autor: Informer.rs

29.08.2024.

18:00

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Najbolji recept za domaći sataraš! Omiljeno letnje jelo biće još ukusnije ako ga pravite na ovaj način (VIDEO)

Sataraš se pravi od raznovrsnog povrća, a uz nekoliko trikova iskusnih domaćica, ima poseban ukus.

Informer

 


Priprema:

Luk sitno iseckati. (Najbolje ćete ga iseći ako ga isečete na pola i stavite na 2 minuta u vodu). Isecite papriku.

Papriku očistite i iseckajte. Iseckani luk stavite u tiganj i sipajte ulje. Pržite luk na malo jačoj vatri.  Kad postane staklast nikako nemojte dodavati vodu.

Dodajte isečenu papriku. Dodajte suvi začin, izmešajte i poklopute. Paradajz zasecite sa donje strane i stavite u vodu, dok ne proključa. Ostavite paradajz 2 minuta da se kuva, pa ga izvadite u hladnu vodu.

Zatim, oljuštite ljusku paradajza i stavite ga u mešavinu luka i paprike. Sve izmešajte i ostavite par minuta da ispari višak tečnosti, ali ne sasvim.

Važno je da se vidi dno šerpe kada se po dnu prođe varjačom. Sataraš možete servirati uz krompir pire.