01.09.2024.

12:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Domaće lepinje meke kao duša! Recept iz bakine pećnice, čiji miris omamljuje - idealne za večeru

Sastojci:

60 ml mleka

60 ml vode

1 kašičica kvasca

1/2 kašičice šećera

1 jaje

1 kašičica soli

600 g brašna

50 ml otopljenog putera 

Informer

 

Priprema: 

Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne.

Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste.

Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte! 

Informer