Autor: Informer.rs

09.09.2024.

18:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Savršene prženice po mađarskom receptu! Sočnije su od klasičnih - Kada jednom probate samo ćete njih praviti!

Prženice su klasik doručka uz koji su mnogi od nas odrasli, a njihove jednostavne, ali ukusne kombinacije čine ih nezaboravnim. I dok se ova omiljena jela mogu pripremati na različite načine, važno je upoznati se sa tradicionalnim receptom koji koriste Mađari za pripremu savršenih prženica.

Informer

Priprema:

U dubljoj posudi sipajte mleko. U drugoj posudi umutite jaja. U trećoj stavite brašno, dok u četvrtoj pripremite rendani sir.

Kriške hleba kratko umočite u mleko, odmah ih izvadite i nežno iscedite između dlanova. Na svaku krišku stavite komad sira, a zatim je preklopite da formirate sendvič.

Pripremljene sendviče prvo uvaljajte u brašno, pa ih umočite u umućena jaja. Zatim ih stavite u tanjir sa rendanim sirom, ravnomerno raspoređujući malo sira sa vrha.

U tiganju zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pržite sendviče s obe strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Gotove prženice izvadite na papirni ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće.

Važan savet:

Pripremajte prženice jednu po jednu. Svaku krišku hleba kratko umočite u mleko, preklopite, uvaljajte u jaje, zatim u brašno i pospite sirom pre nego što je stavite u vruće ulje. Nikako nemojte pripremati sve kriške odjednom jer će, čekajući, omekšati i upiti više ulja, što može uzrokovati da se raspadnu tokom prženja.