Autor: Informer.rs

13.09.2024.

12:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Recept za najjeftiniji, a najukusniji ručak! Ovo meso košta svega 200 dinara, nekada se stalno spremalo!

Ako tražite ukusno i povoljno jelo za celu porodicu, pileća džigerica dinstana sa lukom je odličan izbor. Ovaj gurmanski ručak pruža bogatstvo ukusa uz minimalne troškove. Cena pileće džigerice za kilogram je oko 200 dinara, što ovu pripremu čini jednim od najjeftinijih načina da nahranite porodicu.

Informer

 

Priprema:

Prvo, oljuštite i iseckajte luk na kolutove.

Očistite pileću džigericu, odstranite vidljive masnoće i zelene delove, a zatim je isecite na komade. Ruke dobro operite nakon rukovanja sirovom džigericom.

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri, oko 2 minuta. Dodajte iseckani luk i pospite ga sa pola kašičice soli. Pržite luk, često mešajući, dok ne dobije zlatno-smeđu boju, oko 10 minuta. Izvadite luk iz tiganja i stavite ga na tanjir, pokrijte da ostane topao.

U isti tiganj stavite očišćenu pileću džigericu. Posolite je sa preostalih pola kašičice soli i pospite biberom. Pržite džigericu na srednjoj vatri dok ne porumeni, oko 3 minuta sa svake strane.

Kada je džigerica gotova, servirajte je na tanjire i preko pospite prethodno pripremljenim lukom.

Ovo jelo ne samo da je ukusno, već i ekonomski prihvatljivo, pružajući vam savršeno rešenje za ručak koji ne opterećuje vaš budžet.