Magazin
Recept za slatki kupus sa mesom! Starinsko jelo koje svi obožavamo
Varivo od svežeg kupusa je nešto što je svima dobro došlo u ovim malo haladnijim danima. Svima nam je dobro poznato još od samog detinjstva, a postoje dva načina za spremanje.
Može se spremiti na dva načina, upržavanjem crnog luka i mesa, na koji se doda kupus, ili ređanjem svih sastojaka u lonac i kuvanjem zajedno oko sat vremena. Važno je samo da se jelo ne prekuva, da kupus zadrži hrskavost i svoj prijatan ukus.
Sastojci:
1 sređnja glavica kupusa
500 g junećeg ili svinjskog mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka
2 čena belog luka
aleva paprika
so, biber,
svež peršun
Priprema:
Na malo masti ili ulja ispržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Dodati i meso sečeno na kocke. Sve zajedno kratko dinstati, pa dodati paradajz i kupus isečen na krupnije kocke. Začiniti, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata. Na kraju dodati iseckan beli luk. Služiti posuto sitno seckanim peršunom.