Autor: Informer.rs

26.09.2024.

10:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Domaćice prave istu grešku kad kuvaju domaću supu! Napravite je baš ovako ako želite da bude ukusna kao bakina!

Nema ništa lepše od mirisa domaće pileće supe koja nas vraća u detinjstvo i donosi osećaj topline i sigurnosti.

Međutim, mnoge domaćice prave istu grešku prilikom pripreme ove omiljene supice - stavljaju celo pile u lonac. Ovaj način pripreme često dovodi do toga da pojedini delovi pileta budu prekuvani, dok pileće belo meso na kraju bude suvo i nezadovoljavajuće.

Za savršenu pileću supu, preporučuje se upotreba bataka i karabataka. Ovi delovi mesa će obezbediti bogatstvo ukusa i sočnost koju svi volimo.

Informer

 

Sastojci:

2 pileća bataka sa karabatakom
2 šargarepe
1 paškanat
1 manje parče celera
1 glavica crnog luka
So i biber
Rezanci

Priprema:

Meso stavite u lonac sa vodom i kuvajte. Kada voda provri, dodajte prethodno pripremljeno povrće. Šargarepu, paškanat i celer očistite i sitno iseckajte. Luk prepržite na ringli pa ga dodajte u lonac.
Dodajte iseckano povrće i kuvajte sve zajedno oko 30 minuta.
Na kraju dodajte so, biber, rezance i kuvajte još 5 minuta. Na kraju dodajte svež peršun.

Poslužite supu toplu i uživajte u njenom bogatom ukusu i toplini koja će vas vratiti u lepe trenutke iz detinjstva.