Magazin
Recept za musaku od tikvica i mesa! Sočnija je i duplo laganija od klasične - Oduševićete se!
Ako ste se zasitili klasične musake, ova sočna musaka od tikvica će vas oduševiti! Umesto krompira, koristi se blago i ukusno povrće, a savršena kombinacija sastojaka donosi laganiji i zdraviji obrok. Pripremite se za pravi užitak koji će zadovoljiti sve vaše nepce!
Sastojci:
2 veće tikvice (300 g)
200 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 jaje
1 dl mleka
50 g pavlake
100 g brašna
1 kafena kašičica aleve paprike
1 kašika svežeg peršuna
1 kašičica sveže mirođije
Priprema:
Tikvice iseći. Umočiti ih u brašno, pa u jaja i ispržiti u dubokoj masnoći. Na sitno seckanom crnom luku prodinstati meso i začiniti ga alevom paprikom, dodati so, biber i peršun. U vatrostalnu činiju ređati red tikvica, red mesa. Zaliti rojal masom (pomešano jaje, mleko i pavlaka) u koju smo dodali i mirođiju i sve to lepo zapeći u rerni oko 20 minuta. Kiselo mleko odlično ide uz ovakav ručak.