Magazin
Kiflice koje se ne peku! Spremaju se nikad lakše, a tajna im je u jednom sastojku!
Umesto pečenja u rerni, iskušajte recept za domaće slatke kiflice koje se prže u ulju. Ove kiflice nas vraćaju nas u bezbrižno detinjstvo i miris bakine kuhinje.
Priprema je veoma jednostavna, prvo se umesi testo koje se ostavlja da odstoji oko 20 minuta. Nakon toga, kiflice se oblikuju i prže, a zatim ako želite slatku verziju, uvaljajte ih u mešavinu šećera i cimeta. Ove slatke kiflice nemaju nikakav nadev, ali njihova sočnost i ukus će vas osvojiti.
Iako u ove kiflice ide samo 30 grama putera, to je taj "poseban" sastojak koji im daje posebnu mekoću.
Sastojci:
1 jaje
100 ml tople vode
1 kašika šećera
1 kašičica suvog kvasca
1 kašičica soli
250 g brašna
30 g putera
Priprema:
U posudi umutite jaje, tolu vodu, šećer i kvasac.
Zatim dodajte prosejano brašno i so, pa umesite glatko testo.
Umesite puter i nastavite da mesite dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Pokrijte testo providnom folijom i ostavite da odstoji 15-20 minuta.
Nakon što je testo odmorno, razvucite ga i isecite na trouglove.
Urolajte kiflice i pržite ih u dubokom ulju dok ne postanu zlatno smeđe.
Nakon prženja, uvaljajte kiflice u šećer pomešan sa cimetom, ako želite slatku verziju njih.
Uživajte u pripremi i degustaciji ovih kiflica koje će vas podsetiti na najlepše trenutke iz detinjstva.