Autor: Informer.rs

25.09.2024.

17:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Supa od belog luka! Prirodna zaštita od virusa koju će vaši najmlađi obožavati

Početak školske godine uvek donosi porast broja prehlada i viroza. Da bi imunitet ostao snažan, ključno je unositi raznovrsnu i kvalitetnu hranu. Topla supa je uvek pravi izbor, a posebno se izdvaja supa od belog luka koja pruža prirodnu zaštitu od virusa.

Informer

 

Sastojci (za 4 osobe):

26 neoguljenih čenova belog luka
2 kašike maslinovog ulja
20 g putera
1/2 kašičice ljute paprike
Narendan svež đumbir
2 srednje glavice crnog luka (sitno iseckane)
Timijan
100 ml pavlake
900 ml povrtnog bujona
4 kriške limuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C, pa pecite neoguljene čenove belog luka prekrivene folijom oko 45 minuta. Kad omekšaju, iscedite ih u posudu. U šerpi, na maslinovom ulju i puteru, propržite luk, timijan, đumbir i ljutu papriku dok luk ne postane staklast, oko 6 minuta. Dodajte pečeni i sveži beli luk, pa nastavite da pržite još 5 minuta. Ulijte povrtni bujon, poklopite i kuvajte dok beli luk ne omekša, oko 20 minuta. Smesu izblendajte u krem supu, dodajte pavlaku, posolite, pobiberite i poslužite s nekoliko kapi limunovog soka.