27.09.2024.

18:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Tegla domaćeg majoneza samo 80 dinara! Ovo je najbolji recept za namaz koji obožava cela porodica

Osim što je razlika u kvalitetu i ukusu velika, postoji i značajna ušteda kada je reč o pravljenju domaćeg namaza.

Za teglu (250 ml) domaćeg majoneza potrebno je da izdvojite nekoliko minuta i oko 80 dinara, dok ista ta količina industrijskog namaza u prodavnicama košta oko 180 dinara.

Informer

Sastojci:

veće jaje

kašičica senfa

kašičica soka od limuna

prstohvat soli

prstohvat bibera

220 ml ulja

Informer

 

Priprema:

U činiji umutiti jaje, pa dodati malo soli i bibera. Miksati još minut, umešati senf i sok od limuna, te mutiti dok se svi sastojci ne sjedine. Zatim postepeno u tankom mlazu dodavati ulje i neprekidno miksati, dok se ne dobije ujednačeni majonez željene gustine.

Čuvati u frižideru.