29.09.2024.

13:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Ovo je jedina riba koja se ne čisti! Spremna je za 2 minuta, a jede se u jednom potezu

Girice su svima dobro poznata sitna riba i verovatno ste je već nekad jeli. Ako ne kod kuće, onda na moru, kad prženo i slano baš prija nakon celog dana na plaži.

Ne treba ih čistiti od utrobe, samo operite, ocedite i posušite na kuhinjskom papiru. Uvaljajte ih u brašno i pržite u vrućem dubokom ulju da plivaju, vrlo kratko, samo ne dobiju zlatkastu boju i postanu hrskavi. Ulje treba da bude vruće, ali ne i prevruće, pa za probu ubacite jednu ribicu i ako se oko nje stvara pena, ulje je dovoljno zagrejano.

Informer

 

Jede se sve, nema čišćenja

Šupljom kašikom pržene girice vadite na papirnati ubrus da se ocedi višak ulja pa prebacite u posudu i posolite. Nemojte puno ribe odjednom staviti u ulje jer će velika količina hladnih girica ohladiti ulje pa će se kuvati, a ne pržiti. Jede se sve, nema čišćenja.

Informer