Autor: Informer.rs

05.10.2024.

06:21

Foto: bakina kuhinja

Magazin

Najbolji recept za sarmu! Poseban ukus joj daju suva rebarca - prste da poližeš (VIDEO)

Informer

Priprema:

Iseckati luk, pa ga propržiti. Dodati mleveno meso i izdinstati na luku.  Dodati slatku papriku, biber, beli luk seckan i opran pirinač. 

Ubaciti malo suvog začina i sve izjednačiti. Kupusu odvojiti listove, ostatak krupno iseći. 

Na svaki list kupusa stavite malo fila i uvijte sarmu. Na dno lonca staviti prvo sečen kupus, a preko kocke suvih rebara.

Preko uvijenu sarmu, pa kupus, pa sveže meso, sarma i kupus i opet suva rebra. Zavržiti sa sečenim kupusom  i rebrima. Dodati slatku papriku i velikom kašikom masti dodati po neki lovorov list. 

Naliti vodom do pola, poklopiti najbolje ekspres lonac i kuvati na tihoj vatri jedan sat.