01.10.2024.

06:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Neprevaziđena čorba od pasulja sa kobasicom! Stari recept za jelo koje svako domaćinstvo sprema

Sastojci:

1 kašika ulja

1 luk, iseckan

350 g svinjskih kobasica

100 ml crvenog vina

300 ml paradajz paste

800 g pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog

seckani peršun, za serviranje

Informer

 

Priprema: 

Za čorbu od pasulja zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Pržite luk, povremeno mešajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Skinite omote sa kobasica. Meso isecite na komade od 2 cm i ubacite u tiganj. Pržite, okrećući, da porumeni sa svih strana.

Dodajte crno vino, pa paradajz pastu i mešajte da se sve sjedini. Kada pasta počne da ključa, začinite solju i dodajte pasulj. Pokrijte i kuvajte 30 minuta na veoma laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malo vrele vode. Čim pasulj omekša, isključite vatru i servirajte sa seckanim peršunom.

Čorbu od pasulja možete da pravite na više načina, jer je nezamenljiva.