Magazin
Neprevaziđena čorba od pasulja sa kobasicom! Stari recept za jelo koje svako domaćinstvo sprema
Sastojci:
1 kašika ulja
1 luk, iseckan
350 g svinjskih kobasica
100 ml crvenog vina
300 ml paradajz paste
800 g pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
seckani peršun, za serviranje
Priprema:
Za čorbu od pasulja zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Pržite luk, povremeno mešajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Skinite omote sa kobasica. Meso isecite na komade od 2 cm i ubacite u tiganj. Pržite, okrećući, da porumeni sa svih strana.
Dodajte crno vino, pa paradajz pastu i mešajte da se sve sjedini. Kada pasta počne da ključa, začinite solju i dodajte pasulj. Pokrijte i kuvajte 30 minuta na veoma laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malo vrele vode. Čim pasulj omekša, isključite vatru i servirajte sa seckanim peršunom.
Čorbu od pasulja možete da pravite na više načina, jer je nezamenljiva.