Autor: Informer.rs

07.10.2024.

15:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Recept za slatki kupus sa piletinom i tajnim sastojkom! Ukus je duplo jači i bogatiji - oduševićete se

Slatki kupus sa piletinom je jelo koje mnogi pamte iz svojih najranijih dana, a koje i dalje zauzima posebno mesto na trpezi. Ova ukusna kombinacija slatkog kupusa i sočne piletine stvara harmoniju ukusa koja mami na još.

Priprema ovog jela je jednostavna, što ga čini idealnim za svaku domaćicu koja želi da brzo i ukusno pripremi obrok za porodicu.

Tajni sastojak u ovom receptu je jabukovo sirće. Dodavanje malo jabukovog sirćeta može osvežiti jelo i dodati blagu kiselost koja se lepo kombinuje sa slatkim kupusom.

SASTOJCI:

Informer

 

Priprema:

Slatki kupus iseckajte na tanke trakice. Crni luk sitno iseckajte, beli luk usitnite, a šargarepu narendajte ili isecite na kolutove.

U dubokoj šerpi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte pileće batake ili filete i pržite ih dok ne dobiju zlatno smeđu boju sa svih strana. Zatim izvadite meso i ostavite ga strane.

Zatim u šerpu dodajte iseckan crni luk i pržite dok ne omekša. Dodajte beli luk i šargarepu, pa kratko pržite još nekoliko minuta.

Jabukovo sirće dodajte nakon što ste dodali slatki kupus u tiganj, pre nego što vratite piletinu. Na ovaj način, sirće će imati vremena da se sjedini sa ostalim sastojcima.

Dodajte iseckani slatki kupus i sve dobro promešajte. Kuvajte na laganoj vatri oko 10 minuta dok kupus ne omekša.

Vratite piletinu u šerpu, dodajte paradajz sos, mlevenu crvenu papriku, so i biber. Sve dobro promešajte i prelijte vodom da prekrije sve sastojke.

Pokrijte šerpu kuvajte na laganoj vatri još 30-40 minuta, povremeno mešajući, dok piletina i kupus ne budu mekani.

Jelo poslužite toplo, dekorisano seckanim peršunom, uz domaći hleb ili pire krompir.