Autor: Informer.rs

12.10.2024.

06:21

Foto: Shuterstock

Magazin

Sos italijanske kuvarice je najbolji na svetu! Paradajz je osnovni sastojak, a druga dva garantuju savršen ukus

Mnogi ljubitelji italijanske kuhinje vole da spremaju testeninu sa ukusnim sosovima koji donose ukus Mediterana.

Jedan od najpoznatijih recepata dolazi iz kuhinje legendarne italijanske autorke Marsele Hazan, koja je svojim jednostavnim pristupom kuvanju osvojila srca mnogih.

Informer

Njen sos od paradajza, putera i luka nazvan je "najboljim na svetu", a za njegovu pripremu potrebna su samo tri osnovna sastojka, koja većina ljudi verovatno već ima u kuhinji, piše Miror.
Ovaj poznati sos nalazi se i u knjizi „Osnove klasičnog italijanskog kuvanja“ i proglašen je „najboljim na svetu“ od strane publikacije o hrani "Delish".
Za pripremu ovog jednostavnog, ukusnog sosa nije vam potrebno mnogo vremena, a njegov ukus će oduševiti sve koji ga probaju.

Sastojci:

konzerva paradajza
1 glavica crnog luka
5 kašika neslanog putera
soli, po ukusu

Priprema:

U šerpu stavite puter i paradajz. Dodajte polovinu oljuštenog luka i ostaviti sve da se krčka 45 minuta.