Autor: Informer.rs

13.10.2024.

20:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Nikada više nećete baciti ljuske od belog luka! Ovom jelu daje poseban šmek i aromu

Većina vas sigurno nije koristila ljuske belog luka, već bacala u kantu. Kada budete saznali kako možete da ih iskoristite, vrlo verovatno to nikada nećete više uraditi! 

Ljuske belog luka bogate su flavonolimai sadrže visok nivo vlakana, što doprinosi pri poboljšavanju probave. 

Informer

 

Ljuske donose jači ukus supi

Kada koristite ljuske belog luka, važno je da izaberete organski proizvod, kako biste izbegli unos pesticida u vašu ishranu.

Jedan od najboljih načina da iskoristite ljuske belog luka jeste da ih dodate u supu. Jednostavno ih ubacite među ostale sastojke tokom kuvanja i izvadite ih pre nego što supu procijedite. Ako se plašite prejakog ukusa, dodajte samo kašičicu do dve ljuski, dok ljubitelji jačeg ukusa mogu staviti celu šaku.

Takođe, možete pripremiti supu isključivo od ljuski belog luka. Gotova je za 10-15 minuta nakon što voda proključa. Tekućinu dobijenu kuvanjem možete koristiti za pripremu pirinča ili kao dodatak raznim sosovima. Takođe, možete je odmah poslužiti kao supu, uz dodatak rezanaca ili knedli po želji.

Nemojte bacati ljuske od belog luka koje ste očistili - stavite ih u kesu i iskoristite ih. Bacite samo one delove koji su prljavi.