Magazin
Toplo jelo za zimska jutra, praktično 0 dinara! Naše bake i majke su sa njim prehranile porodice
Popara je jelo koje su spremale naše bake i majke, a na kome su odrasle generacije. Popara je jeftino srpsko jelo koje se vrlo lako sprema. Ujedno je i top izbor za štedljive domaćice od svega nekoliko sastojaka i bajatog hleba napravite ukusan doručak. Predlažemo za danas poparu sa jajima. Uz jogurt ili kiselo mleko pravo je savršenstvo.
Sastojci:
280 ml toplog mleka
3 kriške bajatog hleba
2 jajeta
2-3 kašike kajmaka
1/2 kašičice soli
40 g putera
Priprema:
U toplo mleko udrobite hleb, pa stavite u šerpicu i mešajte na srednjoj vatri. Dodajte so, jaja, kajmak i kuvajte još 2 minuta. Ubacite otopljeni puter i promešajte poparu. Služite toplu poparu uz jogurt ili kiselu pavlaku.