22.10.2024.

06:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Toplo jelo za zimska jutra, praktično 0 dinara! Naše bake i majke su sa njim prehranile porodice

Popara je jelo koje su spremale naše bake i majke, a na kome su odrasle generacije. Popara je jeftino srpsko jelo koje se vrlo lako sprema. Ujedno je i top izbor za štedljive domaćice od svega nekoliko sastojaka i bajatog hleba napravite ukusan doručak. Predlažemo za danas poparu sa jajima. Uz jogurt ili kiselo mleko pravo je savršenstvo.

Informer

 

Sastojci:

280 ml toplog mleka

3 kriške bajatog hleba

2 jajeta

2-3 kašike kajmaka

1/2 kašičice soli

40 g putera

Priprema: 

U toplo mleko udrobite hleb, pa stavite u šerpicu i mešajte na srednjoj vatri. Dodajte so, jaja, kajmak i kuvajte još 2 minuta. Ubacite otopljeni puter i promešajte poparu. Služite toplu poparu uz jogurt ili kiselu pavlaku.