Autor: Informer.rs

27.10.2024.

11:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Preukusne španske enčilade su prava gozba! Sva čula će uživati

Postoji nekoliko različitih verzija enčilada. Ovaj način pripreme enčilada je veoma popularan. Veoma ukusno jelo idealno je posluženje kada dođu gosti. 

Informer

Priprema:

Preporučuje se da prvo započnete s pripremom sosa koji možete napraviti i dan ranije Yagrejte supu  u posebnoj posudi, a na srednje jakoj vatri u drugoj posudi zagrejte ulje. Dodajte brašno i mešajte dva minuta. Kada brašno požuti dodajte ljutu i slatku papriku, beli luk i origano i mešajte još jedan minut.

U posudu dodajte zagrejanu supu. Dodajte pasirani paradajz, posolite i ostavite sos da se kuva 10 minuta. Nakon toga ga probajte i po potrebi posolite ili začinite  začinima po želji.

Za ostatak jela očistite papriku, operite je i isecite na kockice. Operite piletinu i isecite na kockice, a zatim na srednje jakoj vatri dinstajte luk pet minuta. Dodajte papriku i kuvajte dok ne omekša, a zatim u to dodajte piletinu. U jelo dodajte so, biber i malo ljute paprike, po želji, kao i kukuruz. Sve zajedno kuvajte 10 minuta dok piletina ne bude potpuno kuvana.

Na svaku tortilju stavite jednu do dve kašike sosa, piletine i izrendanog sira. Umotajte tortilje, pa ih stavite u tepsiju. Kada pripremite sve tortilje, prelijte ih sosom i pospite ostatkom izrendanog  sira. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Informer

 

Tortilje možete i sami da napravite, i to sa samo tri sastojka.