Magazin
NAJBOLJI POSNI ROLAT! Pravi je ukras slavske trpeze - gosti će ga obožavati
Ova verzija rolata od spanaća pravi se sa tunjevinom, ili paprikom.Nije potrebno mnogo vremena i truda za njegovu pripremu, a gosti će biti oduševljeni.
Priprema:
Spanać skuvajte i procedite. Ostavite da se ohladi. U posudi pomešajte brašno, so i prašak za pecivo.. Dodajte isekcani spanać, sjedinite, pa postepeno sipajte kiselu vodu. Na kraju dodajte i ulje, promešajte, pa smesu sipajte u pleh koji ste malo nauljili.
Rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta.
Urolajte uz pomoć papira i pokrijte vlažnom krpom. Ostavite da se ohladi. Zatim pažljivo odmotajte i premažite posnim majonezom (krem sirom), a onda i poređajte tunjevinu (ili papriku).
Ostavite da se rolat stegne u frižideru bar tri sata.
A ako pripremate mrsnu slavu, isprobajte atraktivno predjelo - kuglice od spanaća.