27.04.2015.

10:29

Foto:

Magazin

STIVEN HOKING: U paralelnom univerzunu Zain je još u One direction!

On je publici govorio o svom životu, proučavanju kosmologije, ali i napravio nekoliko šaljivih osvrta na aktuelna dešavanja, poput odlaska jednog od članova benda One Direction. 

On je na pitanje jedne tinejdžerke o tome šta misli o odlasku Zaina Malika iz popularnog benda rekao da je “konačno dobio pitanje o važnim stvarima”. 

- Savetujem svim mladim devojkama kojima je njegov odlazak slomio srce da se posvete proučavanju teoretske fizike. Jednog dana možda će se pronaći dokaz postojanja paralelnih univerzuma. U tom slučaju ne bi bilo nemoguće da negde van našeg kosmosa postoji onaj u kom je Zain i dalje u One Direction - rekao je Hoking. 

AP PHOTO



On je bio manje predusretljiv kada je reč o pitanjima vezanim za religiju. Na jedno od pitanja o tome da li smatra da postoji “natprirodno” božansko biće, koje je stvorilo svemir, odgovorio je kratko “ne”. 

- Šta je Bog radio pre nego što je stvorio svemir? Stvarao je pakao za ljude koji postavljaju to pitanje - našalio se on. 

Hoking je ponovio svoja predviđanja da čovečanstvo ne može opstati u narednih 1.000 godina na Zemlji. 

Inače uz pomoć dve kamere i Cisco Telepresence tehnologiji Hoking je iz svoje kuće u Kembridžu mogao da se vidi kao hologram, ne samo u Sidneju, nego i u San Hoseu u isto vreme. 

Predavanje je okončao citirajući kapetana Kirka iz “Zvezdanih staza”: “Teleportuj me, Skoti”.

Tagovi: