25.10.2015.

12:20

Foto:

Magazin

(VIDEO) BULDOŽEROM GA VADILI IZ VODE Opasna borba čoveka s krokodilom od jedne tone!

Njega je u Australiji u emisiji “60 Minuta” ugostio “naše gore list”, voditelj Piter Stefanović koji je sa Rajtom išao u “lov” na krokodile koji su se suviše približili ljudima. 

MOTRE I DOK SPAVAJU! Krokodili uvek drže makar jedno oko otvoreno!

“Bilo je neverovatno. Ovi krokodili su ogromni i vrlo opasni”, rekao je Stefanović. “Prvog dana smo našli ženku od tri metra, ali smo u poslednjih nekoliko dana uhvatili prave džinove – jednog mužjaka dugačkog 4,9 metara i jednog od 5,2. Bio je toliko veliki da nam je trebalo dva sata samo da ga izvučemo iz zamke”. 


Stefanović i ekipa 60 Minuta proveli su nedelju dana leteći helikopterom s Rajtom u potrazi za krokodilima koji moraju da se premeste sa jedne na drugu lokaciju zbog toga što predstavljaju pretnju ljudima. 

Stefanović kaže da su neki od krokodila koje su premeštali bili teški i do 800 kilograma i da su morali da se služe buldožerom i viljuškarom da bi ih izvadili iz vode i ubacili u prikolicu. 

Na području Severne Teritorije u Australiji živi oko 120.000 krokodila. U toku je vrlo žustra debata o tome da li i šta s njima treba učiniti. Mnogi veruju da njihov broj treba da se smanji, dok drugi smatraju da je bolje da ih ljudi ostave na miru.

Tagovi: