24.04.2016.

20:05

Foto:

Magazin

NAJNOVIJI PODACI CESIDA: Do 19 sati na izbore u Srbiji izašlo 52,9 odsto birača!

Programski direktor CESID-a Ðorđe Vuković saopštio je da je izlaznost nešto veća nego na prošlim izborima održanim 2014. godine.

Po regionima gledano u centralnoj Srbiji je izlaznost bila 54,8 odsto, u Vojvodini 52,9 odsto, a u Beogradu 49 procenata.

On je najavio da će CESID u 21:05 sati izaći sa prvim rezultatima izbora, dodajući da ti rezultati, kao ni podaci o izlaznosti ne uključuju birače koji su u inostranstvu, gde CESID nema posmatarče, kao što nema ni u zatvorima i na teritoriji Kosova i Metohije.

Vuković je istakao da na Kosovu i Metohiji ima značajna skupina birača, i da se rezultati moraju čekati od relevatnih institucija.

On je objasnio da je CESID imao preko 800 ljudi na biračkim mestima, koji su beležili tok glasanja, kao i dodatnih 170 lokalnih koordinator u opštinskim komisijama.

Prema njegovim rečima na ovim izborima uočeno je svega desetak nepravilnosti, tako da je ocenio da su izbori protekli sa manjim obimom prekršaja.

S tim u vezi je preneo da su dva biračka mesta zatvorena, jedno u Vranju gde je bilo pokušaja zloupotrebe i jedno u Jagodini gde je bilo nasilja.

Ovo je, prema njegovom mišljenju, jedan od boljih izbornih procesa, pošto nije bilo značajnih problema.

Tagovi: