25.04.2016.

19:35

Foto:

Magazin

VUČIĆ: Možda SNS zatraži da se ponovo prebroje svi glasovi!

- Juče su neke agencije i mediji govorili gluposti o nepravilnostima. Podneta su samo dva prigovora i to je podnela SNS, u Vranju i u Jagodini zbog pijanog radikala. Oni koji su se žalili vama, a i vi njima, nisu podneli nijednu žalbu, sve vreme su lagali, znali su šta su radili u Bodrumu i Solunu i ovaj zna šta je radio kao stečajni upravnik. Danas je OEBS rekao da nikakve političke krađe nije bilo. To ćemo sada mi da proveravamo. Čudne stvari se se događale tokom noći, a mi nismo lagali - istakao je Vučić. 

O saradnji sa SPS

Odgovarajući na pitanje da li će zvati SPS u buduću vladu, Vučić je rekao da je veoma "škrt na pozivima". 

- Ne bih o tome govorio u ovom trenutku, a što se mojih poziva tiče ja sam veoma škrt na pozivima - konstatovao je Vučić.

SRBI SA KOSOVA I METOHIJE IZABRALI VUČIĆA! SNS osvojio 67,09% glasova u južnoj srpskoj pokrajini!

Dodao je i da su se tokom noći događale “čudne posete“. 

- RIK radi celu noć, nikad brže nije radila, a PIK ne radi ama baš ništa, danas u 14.00 je saopštila prve podatke i svi se prave blesavi. Nije problem, neka im poklone mandate. Šta mislite, da ću da se plašim stečajnog upravnika koji namešta poslove sebi? Mislim da su se čudne stvari noćas dešavale... Oni neka rade svoj posao, svi zajedno, mi ćemo svoj i država će svoj - dodao je Vučić. 

Na konstataciju novinarke RTS da je lista oko SNS dobila u promil iste rezultate kao na prošlim izborima, lider SNS je odgovorio: 

- Osvojili smo stotinu hiljada više glasova, tri promila više. Mislim da je to veliki uspeh, objektivno gledano, posle teških reformi uz ogromnu mržnju velikog dela medija i političkih protivnika... Srećan sam kako su ljudi odgovorili, zahvalan sam narodu Srbije - rekao je Vučić.

Tanjug

Govoreći o formiranju nove vlade, on je naveo da će ti razgovori uslediti krajem maja.

ČEDA, BORIS I ČANAK NA IZBORNOJ KLACKALICI! SDS-LDP-LSV na 4,97% - za prelazak cenzusa fali im 1.107 glasova!

Manje mandata neće usporiti reforme

Komentarišući broj osvojenih mandata, Vučić je istakao da manji broj mandata koji SNS ima u Skupštini neće uticati na sprovođenje reformi koji je započeo. 

- Važno je da imamo legitimitet, da nas narod podržava. To mi imamo i to je važno - istakao je lider naprednjaka i dodao:

- Novu vladu Srbije treba očekivati posle vanredne skupštine Srpske napredne stranke, zakazane za 28. maj - rekao je Vučić.

Na pitanje sa kim sigurno neće u koalicu, odgovorio je da "oni to znaju".

- Potpuno je jasno da mi ne pada na pamet da zovem ljude kojima je mržnja jedina politika. Želim ljude koji žele da rade nešto za Srbiju i žele da vide Srbiju uspešniju - poručio je Vučić.

Kada je reč o pokrajinskim izborima, Vučić je u izjavi za RTS istakao da će preložiti Ištvana Pastora za predsednika skupštine Vojvodine, ne isključujući mogućnost da pozove još neku stranku u sastav nove pokrajinske vlade.

- Mada, imamo dovoljno glasova, mi možemo i sami, i bez Mađara - rekao je Vučić.

On je rekao da će posle skupštine SNS, 28. maja, biti poznato ko će biti premijer vojvođanske vlade.

Prema poslednjim rezultatima RIK, SNS je osvojila 48,25 odsto glasova na republičkim izborima, dok je na pokrajinskim osvojila 44,29 odsto.
 

 

Tagovi: