26.04.2016.

19:59

Foto:

Magazin

OPASNO! ŽUTI SPREMAJU HAOS: Otkrivamo šta je ambasador SAD u izbornoj noći tražio u DS!

Ne hajući za to što su juče izbore za fer i poštene proglasili i posmatrači Parlamentarne unije Saveta Evrope, Bojan Pajtić, koji je jedva prešao cenzus na republičkom nivou i posle 16 godina izgubio vlast u Vojvodini, odlučio je da po svaku cenu pokuša da uruši legitimnost izbora.

Cvijanović: Pajtić čuva fotelju

Željko Cvijanović, urednik "Novog standarda", ocenjuje da Pajtić osporavajući regularnost izbora pokriva tri polja:

- Prvo, traži alibi za loš rezultat. Drugo, pokušava da zadrži vodeće mesto stranke u opoziciji i, treće, na taj način brani ugroženu lidersku poziciju u stranci.

PIČVAJZ U DS! Pajtićevci traže ostavku Bojana Pajtića!

U ovom naumu, dodaju obavešteni, Pajtić ima i podršku moćnih stranih ambasadora, o čemu svedoči i podatak da je ambasador SAD Kajl Skot u izbornoj noći bio u iznenadnoj poseti centrali DS?!

VUČIĆ: Koga je briga da li će neki cirkuzant vikati da je protiv EU - građani Srbije su glasali za budućnost!

Prema rečima naših sagovornika, pajtićevci su u izbornoj noći, pritisnuti nezapamćenim padom podrške i gubitkom vlasti u pokrajini, počeli sa realizacijom strategije stvaranja "postizbornog haosa".

- Bojan je odlučio da ide na sve ili ništa. Njegov plan je da se na svim mogućim mestima i medijima objavi priča o strašnoj izbornoj krađi u Srbiji kako bi javnost stekla utisak da su izbori nelegitimni. Pajtićevci će probati da stvore haos, pa čak u nekom trenutku možda i da zatraže ponavljanje izbora?! - prenosi naš izvor iz samog vrha DS.

Pajtić nije juče odgovarao na naše pozive i poruke. Ipak, tokom dana je medijima poslao saopštenje u kome indirektno potvrđuje naša saznanja.

KRIZA U LISTI OKO DS: Šutanovac i Pavičević izvisili za mandate?!

Naša obaveza jeste da branimo svaki glas. Na izborima je zabeležen niz nepravilnosti. Svaki pokušaj otimanja slobodnih glasova biće onemogućen i sprečen, naveo je Pajtić, dok u američkoj ambasadi nismo dobili nikakav zvanični komentar, ali nam je nezvanično rečeno da je "ambasador Kajl u izbornoj noći bio ne samo u DS već i u drugim strankama".

Očekujem da podnese ostavku juče, a ne da traži krivicu u drugima
Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

- Gospodin ambasador je u nedelju uveče hteo da ode i do centrale SNS i da čestita pobedu premijeru Vučiću. Od posete SNS je odustao kada mu je javljeno da je gospodin Vučić napustio prostorije stranke - objašnjava sagovornik Informera iz Ambasade SAD.

Na drugoj strani, marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da je iznenađen činjenicom da Pajtić, umesto da podnese ostavku, traži krivce u drugima.

DEMOKRATE POSLE IZBORNOG DEBAKLA PRED RASKOLOM: Nataša Vučković i Šule ruše Pajtića?!

- Kao dugogodišnji član DS i iskreni demokrata, očekujem da Bojan Pajtić podnese ostavku juče, a ne da traži krivce u drugima! Pa on je na izborima 2012. godine pričao da je katastrofalno to što je DS osvojila samo 22, a SNS 24 odsto glasova. Sad je razlika između dve stranke čak 42 odsto! Ako se ne povuče sam, ubeđen sam da će ga stranka smeniti, jer je on i do sada vodio DS samo zato što je imao vlast u Vojvodini - naglašava Krstić.

Tagovi: