28.04.2016.

20:27

Foto:

Magazin

UDARIO ČETNIK NA ČETNIKA! Rat za cenzus, radikali napali savez Dveri-DSS!

Verovali ili ne, ali Srbiji posle nedeljnih parlamentarnih izbora preti prvi srpski četničko-četnički rat! Zbog spora oko toga ko je sve prešao cenzus i lider SRS Vojislav Šešelj i šef Dveri Boško Obradović zapretili su, naime, izvođenjem "besnih četnika" na ulice Beograda i drugih gradova!

Lažne patriote
Amerikanci žele u parlamentu lažne patriotske stranke i novi DOS kako bi oduzimali glasove pravim patriotama
Vojislav Šešelj, lider SRS

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Nema poklanjanja cenzusa, da se opet prebroje glasovi, pa ili imaš pet odsto, ili nemaš!

I dok Šešelj tvrdi da Amerikanci na silu u parlament guraju liste Dveri-DSS i Čeda-Boris-Čanak iako su i jedni i drugi osvojili manje od pet odsto glasova, Obradović optužuje vlast da hoće da ga nezakonito gurne ispod cenzusa.

SAD plaćenici

Vojislav Šešelj juče je najavio krivične prijave protiv nadležnih i optužio Republičku izbornu komisiju da "izvršava američku volju" i omogućava "dveristima" i tadićevcima da, iako nemaju dovoljan broj glasova, uđu u novi saziv Skupštine.

ŠEŠELJ EKSKLUZIVNO ZA INFORMER: Izvešću četnike na ulicu, ako lažne patriote uđu u Skupštinu!

- Ove dve koalicije sigurno nisu prešle cenzus, jer 4,9 i 4,85 odsto nikad ne može biti dovoljno za cenzus. RIK je tendenciozno obrađivao biračka mesta, i to tako što je smanjivao biračko telo i broj izašlih na izbore. To povlači krivičnu odgovornost i zato ćemo sigurno podneti prijave protiv predsednika i članova RIK. Pa neka sud onda utvrdi ko je sve i koliko kriv! - podvlači Šešelj, i dodaje da Dveri-DSS imaju jaku podršku Amerikanaca:

Idemo na ulice
Ako bude potrebe, organizovaćemo demonstracije na koje ćemo pozvati građane i partije opozicije
Boško Obradović, lider Dveri

- Oni glumataju da su anti-EU i anti-NATO orijentacije, lažu da su proruske stranke, a na prvi poziv iz ambasada su se svrstali u blok proevropskih partija! Amerikanci žele lažne patriotske stranke i novi DOS u Skupštini kako bi oduzimali glasove pravim patriotama! Odmah da se razumemo, ne radimo mi ovo zbog dva ili tri mandata više, već zbog principa i poštovanja zakona!

TADIĆ POSLE SASTANKA OPOZICIJE: Vlast bi da prisvoji naše glasove!

Lider Dveri Boško Obradović, na drugoj strani, najavio je masovne proteste ukoliko ne uđe u Skupštinu.

- Ako bude potrebe, organizovaćemo demonstracije na koje ćemo pozvati građane i opoziciju! Sumnjamo da je u toku prekrajanje izborne volje građana - rekao je Obradović, dok je šefica DSS Sanda Rašković Ivić dodala da njena stranka "mora biti u parlamentu kako bi Vučiću postavljala nezgodna pitanja"?!

Opasna igra

Željko Cvijanović, urednik "Novog standarda", kaže da se opozicija udružila u opasnoj igri delegitimizacije izbora.

DVERI-DSS: Šešeljeve tvrdnje uvredljive!

- U tome im pomaže i deo medija koji određuje koje su stranke ušle u parlament, iako je jasno da to neće biti poznato narednih desetak dana. Cilj je da se buduća vlada izbaci iz ležišta i pre nego što se sastavi, kako bi se država destabilizovala i potčinila planovima Zapada. Ovo je kritičan momenat u kom je na testu stav opozicije, koja ima pravo da bude protiv Vučića, ali ne sme da bude protiv interesa Srbije - zaključuje Cvijanović.

Tagovi: