03.05.2016.

11:51

Foto:

Magazin

ČAROBNI SVET KNJIGA! Drugi "Savamala book fest" od 5. do 8. maja u Mikser hausu!

Mikser haus će se od 5. do 8. maja pretvoriti u knjižaru, biblioteku, čitaonicu, striparnicu, radionicu, gde će posetioci imati priliku da prelistaju, pročitaju i po specijalnim cenama sniženim do 20 posto kupe izdanja više od 50 izdavača.

Tokom četiri dana festivala publika će imati priliku da na drugačiji i nov način iskusi kulturu čitanja i knjige, upozna se sa nesvakidašnjim naslovima domaćih i stranih pisaca, otkrije mlade, neafirmisane autore i učestvuje u bogatom pratećem programu u vidu tribina, radionica, kao i odabranom večernjem muzičkom programu, najavio je "Mikser".

Festival će otvoriti ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine Dragan Velikić, a nakon otvaranje biće organizovan razgovor o bestseleru "Moja borba" Karla Uvea Knausgora i o hit romanu "Tvoj sin, Huckleberry Finn" Bekima Sejranovića.

Dan kasnije planiran je program pod nazivom "Rokenrol na papiru", 7. maja biće reči o "interaktivnom čitanju knjiga" i o "Gubitnicima sa asfalta - od Bukovskog do Tauera".


Najavljena je i promocija knjige "Drugo lice Vizantije" Radivoja Radića, a o stripu i književnosti govoriće strip autori Pavle Zelić i Milan Jovanović.

Poslednjeg dana manifestacije biće održan prvi dečji "Festival šonjavka", nastao po popularnom serijalu knjiga "Dnevnik šonjavka".

Radno vreme festivala 5. i 6. maja je od 12 do 22 časa, 7. maja od 10 sati do ponoći i 8. maja od 10 do 20 sati.

Jednodnevna ulaznica za "Savamala book fest" je 150 dinara.

Tagovi: