10.06.2016.

18:15

Foto:

Magazin

NAJBOLJA ODLUKA IKADA: Prestala sam da se brijem i nikad se ženstvenije nisam osećala!

Naime, ona se sa tim problemom borila punih 20 godina, ali je pre osam meseci shvatila da nema poente u toj borbi pa je odustala od nje u potpunosti. Sada pušta dlake na licu i prsima da normalno rastu. Tvrdi da se nikada ranije nije osećala privlačno i ženstveno.

- Godinama sa birjala dlake, išla na laserska uklanjanja, čupala ih... - rekla je Rouz i objasnila da nikada nije bila srećnija od kad je prestala da se bavi time.

Kada je ušla u pubertet počeli su da joj rastu zalisci, a onda i malje na bradi i obrazima. To je vremenom počelo da joj utiče na društveni život, nikako se nije usuđivala da prespava kod nekoga jer se ujutru budila sa novim maljama.

- Počela sam da sakrivam svoje dlake. Moji prijatelji nisu znali da mi raste brada, jer sam uspešno to sakrivala - kaže Rouz.

Čak je krila i od porodice.

- Od najbližih nikada nisam dobila podršku koju sam očekivala. Mislim da ni moji nisu znali kako to da urade. Majka i ja smo kratko razgovarale na tu temu. Onda me je odvela kod lekara, koji mi je prepisao hormonske tablete, ali nije bilo neke koristi od njih - priseća se Gejlova.

Iako nikada nije dobila tačnu dijagnozu, smatra se da je njeno stanje uzrokovano policističnim jajnicima i genetikom. U pubertetu se jako stidela same sebe, uvek je nosila duge rukave i rolke. Kako kaže sa momcima je uvek imala problem da bude iskrena, iako su joj neki od njih pružali podršku.

- Nedavno sam tek shvatila da sama sebi pravim problem. Nikad nisam imala samopuzdanja. Kad se ne bih ibriala, nisam htela napolje iz kuće. U početku je to bio veliki problem i psihički izazov, ali sam konačno prelomila i odlučila da više ne želim da se brijem - objasnila je Rouz.

 

Фотографија корисника @lunchboxscoresagain дана 22. Феб 2016. у 6:52 PST

Ona je dodala da je šest nedelja od prestanka brijanja narasla brada i da je zaključila da je to bila najbolja odluka koju je donela.

- Svi su mi pružili podršku. Ljudi na ulici mi prilaze i govore da sam hrabra i da sam im inspiracija. Na Instagramu imam puno pratioca. Neki su se čak zaneli i ponudili mi brak - rekla je Rouz i objasnila da je veoma srećna što su je prihvatili takvu kakva jeste.

Tagovi: