24.06.2016.

17:17

Foto:

Magazin

SAMO U NJUJORKU: Besplatni tamponi i ulošci za žene!

Kao što im je već obezbeđen sapun i toalet papir, tako će im biti obezbeđeni besplatni ulošci i tamponi. Sve žene i devojke u državnim školama, prihvatilištima i zatvorima dobijaće mesečeno sledovanje za "one dane".

(VIDEO) ZLO NEVIĐENO! Rekla čoveku da mu je sestra silovana i brutalno ubijena, a onda uhvaćena u gnusnoj laži!

Tamponi i ulošci trenutno ne ulaze u programe javne pomoći, pa mnoge devojčice bivaju primorane da ostaju kod kuće tokom tih dana ili prosto koriste ova sredstva duže no što treba.

Za žene u zatvorima je još teže, jer se one na nekoliko nivoa bore sa ponižavajućim tretmanom koji dobijaju od stražara, pa možete da zamislite kako im je tek kada dobiju menstruaciju.

MOĆAN SAVET RIČARDA GIRA! Samo tri reči mu promenile život nabolje!

Za sada je snadbeveno 25 škola u Kvinsu i Bronksu. Za početak celog projekta je odvojeno 3.7 miliona dolara, a kasnije će biti dodato još skoro dva.

Žene kojih ima čak preko 20 hiljada u prihvatilištima će takođe dobiti svoja sledovanja. Za sada je odvojeno dva miliona tampona i 3.5 miliona uložaka za godinu dana.

(FOTO) Šta nije u redu sa ovim čovekom? FOTKA KOJA JE UZBURKALA NET!

- Ovim potezom želimo da pošaljemo poruku da sve žene zaslužuju isti tretman tokom menstruacije - kaže članica gradskog veća Džulija Feraras Koplend.

Tagovi: