02.10.2016.

21:09

Foto:

Magazin

PILI STE, A TREBA DA VOZITE? Uz ovu aplikaciju sigurno prolazite alko-test!

Koliko puta ste bili u situaciji da je vreme da se sedne za volan, a za vama su prijatno veče sa prijateljima i nekoliko čašica alkohola? Rizik je poznat, ali i prisutan i nekoliko sati posle završetka provoda.

ODE DOZVOLA! Saobraćajci uhvatili starletu - ŠAVIJA VOZILA DOBRO NACIRKANA!

Alkohol je i sutradan u našem krvotoku pa utiče na naše psihološke i motoričke sposobnosti. Čak ni nešto duži san i obimniji doručak, ne mogu ga tako lako oterati. Ostaje poznat osećaj umora i mamurluka, zbog koga bi neizbežna vožnja do posla bila opasna sa sve učesnike u saobraćaju, piše britanski Metro.

Zbog toga su se programeri bacili na posao i svakodnevno rade na razvoj aplikacije koja bi vam dala informacije o bezbednoj vožnji na osnovu nivoa alkohola u vašem organizmu.

Jedna od uspešnijih je "The Morning After Campaign" program koji na osnovu unetih podataka o količini alkohola, vrsti pića i vašim telesnim osobinama određuje kada ste spremni za narednu vožnju.

ŽIVAHNA BAKICA IZ ZADRA! Uhvaćena u vožnji sa 1,73 promila alkohola!

Ako počnete veče sa Pina Koladom, nastavite sa Mohitom, zatim probate “Sex on the beach“ i završite veče sa “Long Island Iced Tea”, računar će pokazati da ste spremni za bezbednu vožnju tek za 12 i po sati.

Aplikacija računa procenat alkohola posle ispijanja vina, piva, cidera, žesokih pića i likera. Dostupna je na svakom pametnom telefonu, a vreme potrebno za trežnjenje započinje od trenutka završetka pijanke. Toliko je zapravo potrebno alkoholu da napusti naš krvotok.

DA LI JE OVO SVETSKI REKORD?! U Požarevcu priveden vozač sa 5,24 promila alkohola u krvi!

Tagovi: