14.02.2017.

11:40

Foto:

Magazin

STROGA PRAVILA U KINI! Zbog korišćenja telefona u avionu završili u zatvoru

Ako uskoro nameravate da putujete u Kinu dobro upamtite da je u avionima u ovoj zemlji zabranjeno koristiti mobilne telefone čak i avio-modu pa, iako se često ta pravila ne primenjuju u potpunosti, ako vas uhvate s telefonom u kineskom avionu preti vam zatvorska i novčana kazna. 

TO SMO ČEKALI! Golotinja se vraća u Plejboj!

Tako su u razdoblju od 5. januar do 6. februara tri osobe koje se nisu pridržavale ovog pravila završile u zatvoru, od čega su dve osobe dobile maksimalnu kaznu za ovaj prekršaj od pet dana zatvora, a jedna je žena provela tri dana u pritvoru. Jedna žena završila je u zatvoru na pet dana jer nije htela da ugasi telefon, a prema informacijama kineskih medija htela je i da telefonira iz aviona, dok je neimenovani muškarac proveo pet dana u zatvoru zato što je slušao muziku na telefonu tokom poletanja i sletanja. 

ODGOVORI SU VAM ISPRED NOSA! Evo šta bi svaka supruga volela za Dan zaljubljenih!

Razlog zbog kojeg je zabranjeno koristiti telefone u avionima (putnici bez problema mogu da koriste tablete i druge elektronske uređaje) jeste što putem mobilnih telefona mogu da se obavljaju hitni pozivi čak i ako nema SIM kartice i ako je u avio-modu tako da mobilni telefoni i pod takvim postavkama mogu da traže i šalju signale, objasnio je jedan od zaposlenih u kontroli leta China Eastern Airlinesa Zhang Chen u jednom intervjuu pre nekoliko godina. 


Dok je veliki broj država i aviokompanija liberalizovao pravila o korišćenju elektronskih uređaja u avionima i danas neke kompanije nude i WiFi tokom leta, u Kini zbog slušanja muzike na telefonima možete završiti u zatvoru i platiti kaznu od maksimalno 7.200 dolara. 

Zhang Chen u intervjuu još 2014. napomenuo je kako kineska regulatorna agencija za vazduhoplovstvo razmišlja o ukidanju zabrane korišćenja elektronskih uređaja na visinama iznad 3.000 metara do 2016., ali kao što je očigledno, ova zabrana još nije ukinuta. 

Tagovi: