22.02.2017.

19:32

Foto:

Magazin

NASA OBJAVILA SENZACIONALNU VEST: Otkriven solarni sistem sa SEDAM PLANETA pogodnim za život!

Egzoplanete, planete koje kruže oko zvezda van Sunčevog sistema, trenutno su svemirska tela u koja naučnici polažu velike nade kada je u pitanju život u dalekom svemiru, jer se za mnoge od njih pokazalo da liče na Zemlju, te mogu da sadrže gradivne osnove života, a vremenom naučnici otkrivaju sve više ovakvih planeta.

Pred večerašnju konferenciju rečeno je samo kratko da "nisu u pitanju vanzemaljci", a o otkrićima govore astrofizičar Tomas Curbuhen iz štaba NASA u Vašingtonu, Mihael Žilon, astronom sa belgijskog Univerziteta u Liježu, menadžer naučnog centra Spicer u Pasadeni u Kaliforniji Šon Keri, Nikol Luis, astronom sa Instituta za teleskopsko istraživanje svemira u Baltimoru i Sara Siger, profesorka astronomije i fizike na MIT i Kembridžu.

NASA PRIPREMA SENZACIJU: Najavljena konferencija za medije, zbog OTKRIĆA VAN SUNČEVOG SISTEMA!

- Otkriveno je sedam planeta veličine Zemlje na samo 40 svetlosnih godina i nalaze se u tri zone u kojima je moguće nastanjivanje. Naučnici veruju da na tri od ovih sedam planeta postoji voda i da je pitanje dogledne budućnosti kada će ona moći da bude otkrivena - kazao je Curbuhen.

Tagovi: