23.03.2017.

21:55

Foto:

Magazin

VUČIĆ NA RTV: Uvek sam spreman da žrtvujem političke poene ZARAD MIRA I STABILNOSTI!

22.00 - Srbija je na dobrom putu, ponosan sam sa činjenicu da se nikome ne dodvoravam, da se nikoga ne plašim. Moj posao je da radim, radim marljivo, a da sam hteo da ostanem premijer, oni bi rekli da 'eto hoće da ostane na važnijoj funkciji'... A kad se kandidujem za predsednika, onda kažu 'moć šeta'. Pustite to, hoćemo da radimo - poručio je Vučić na kraju emisije. 

21.57 - Na konstaciju voditeljke da je u mandatu 'izveo vladu iz Nemanjine', Vučić je poručio:

- Ako budem izabran za predsednika, to ću nastaviti da radim - rekao je Vučić.

21.36 - Na pitanje Panovića kako će izbeći to da, ako pobedi na predsedničkim izborima, 'moć ne pređe na tu poziciju', i može li 'Đinđićev softver u Šešeljev hardver', Vučić je odgovorio:

- U nekim stvarima poštujem gospodina Đinđića, u nekim poštujem Šešelja, iako nije dobro za Srbiju da on pobedi. Đinđića poštujem zato što je prvi počeo da govori 'ajde, nemojte da kukate', što je promenio naš odnos prema socijalističkom samoupravljanju. Ali, ja imam svoje ime i prezime - rekao je Vučić.

- A što se tiče pitanja o mestu predsednika, poštovaću Ustav. Ustav ćemo da menjamo, ali ne zato ćemo da proširujemo ovlašćenja predsednika. Kontrolisaću vladu, ali neću da je napadam kada je vlada laka meta - poručio je Vučić.

printscreen

21.30 - Odgovarajući na pitanje voditeljke o poljoprivedi i njenoj važnosti za Srbiju, Vučić je primetio:

- Poljoprivreda je važna, ali ljudi, mi živimo od industrije - rekao je Vučić i dodao da kada je reč o poljoprivredi treba da izvozimo gotove proizvode a ne sirovine.

- Ajde da jednom napravimo džem, jednom da napravimo rakiju, jednom da napravimo kompot i  da to izvozimo - istakao je premijer.

Kada je reč o prodaji zemlje strancima, on je naveo da je to potpisala vlada DOS na čelu sa Božidarom Đelićem potpisujući SSP.

- A mi ćemo na to da uvedemo ograničenja, po uzoru na Vladu Slovenije i Vladu Mađarske - objasnio je Vučić.

21.26 - Ako bismo mi odgovarali na sve, nema te Evropske unije koja bi mogla da reši probleme - poručio je Vučić komentarišući Panovićevo izlaganje.

21.25 - Nadovezujući se na premijerove ocene, Panović je istao da mu se čini da Srbija, Hrvatska i BiH nisu uspele da izgrade 'autonomne mehanizme pacifikacije sukoba', bez pomoći sa strane. 

21.23 - Govoreći o odnosima u regionu, Vučić je naveo da Srbija teži još boljim odnosima sa Mađarskom, Bugarskom i drugim zemljama.

21.20 - Na pitanje voditeljke kako će se problemi Agrokora u Hrvatskoj odraziti na Srbiju, Vučić je rekao da građani ne treba da brinu.

- To je, u skladu sa odlukama vlade, preuzeo na sebe Rasim Ljajić - objasnio je Vučić.

printscreen

21.14 - Odgovarajući na Panovićeve kritike, Vučić je rekao:

- Kada neko od meni bliskih ljudi kaže nešto što ne treba, ja se izvinim. A kada neki drugi počnu da govore o 'vešanju po banderama' i 'šamaranju zavrat', onda bi oni trebalo da urade mnogo više od toga da se izvine - rekao je Vučić.

On je rekao da u Srbiji ima dramatičnog stranog upliva novca, od Soroša i drugih, koji sasvim sigurno ne žele dobro Srbiji.

- I za to imamo bezbroj dokaza - odgovorio je Vučić.

Vučić je rekao da je problem onih koji napadaju svakog dana, kada se ispred njih stavi ogledalo.

- Jedini koji govori o fabrikama i autoputevima, to smo moji prijatelji i ja - rekao je Vučić i dodao da će čuvati i njihove porodice bez obzira što oni napadaju njegovu.

21.06 - Panović je na početku emisije uputio premijeru kritiku rekavši da u Srbiji ne treba praviti podele na sistemske i antisistemske stranke i kandidate, na 'patriote i izdajnike'.

21.03 - Mir i stabilnost nisu pali sa neba, to je nešto za šta smo velikim radom uspeli da se izborimo - rekao je Vučić.

Tagovi: