30.03.2017.

22:23

Foto:

Magazin

POSLEDNJE ISTRAŽIVANJE DVA SATA PRED IZBORNU TIŠINU: Vučić 54,3 %, Janković 12,8 %, Maksimović 9,5 odsto...

Na osnovu raspoloženja u poslednjem talasu merenja, mala je verovatnoća da bude drugog kruga. Da su izbori održani u četvrtak 30. marta, kandidat Aleksandar Vučić bi imao 54.3% glasova, pri ćemu bi se sa istom verovatnoćom mogao očekivati svaki rezultat izmedju 51.8% i 56.9%. 

Na drugom mestu su Vučiću najbliži Saša Janković sa 12.8%  i trećem Luka Maksimović sa 9.5%.  Iako je razlika na prvi pogled uverljiva, statistički intervali mogućih izbornih rezultata na osnovu uzorka su blizu iako se ne preklapaju.  

Vuk Jeremić sa 6.8% je četvrti, ali se preklapaju statistički intervali ocena rejtinga sa petim Vojslavom Šešeljom, tako da je moguća promena redosleda sa vrlo velikom verovatnoćom.

Radulović i Čanak su na  sedmom i osmom mestu sa mogućnošću izmene redosleda. Ostali kandidati su na procentima koji se teže hvataju uzorkom. 

- Tokom merenja koje je kontinuirano obavaljano u poslednjih mesec dana, dolazilo je do čestih promena redosleda kandidata sličnih ocena, a najveće poteškoće je zadavao rejting Luke Maksimovića alijas Belog Preletačevića. Redosled između Luke Maksimovića i Saše Radulovića se menjao 6 puta u proteklih 14 dana, dok su se Vojislav Šešelj i Vuk Jeremić na četvrtom mestu smenjivali 4 puta.

- Što se tiče motivacije birača, Aleksandar Vučić ima ubedljivo najbolju situaciju u odnosu na ostale kandidate, pa bi mu scenario sa manjom izlaznošću omogućio bolji rezultat.

U istraživanju je bilo 72 odsto opredeljenih građana, procenjena izlaznost je na 58,3 odsto u odnosu na upisane birače, a merenje je obavljeno na uzorku punoletnih građana prisutnih u Srbiji i ne obuhvata merenje raspoloženja na Kosovu i na mestima glasanja u inostranstvu.

(VIDEO) NEUMORAN! Vučić lično odgovarao posetiocima njegove Fejsbuk stranice!

OVO SU POSLEDNJA ISTRAŽIVANJA TRI VELIKE AGENCIJE: VUČIĆ 53% - 56,2%, Janković 8,9% - 15,1%, Jeremić 6,9% - 9,3%!

VUČIĆ U PREDIZBORNOM INTERVJUU: Ne kandiduju se oni da bude bolje Srbiji, NEGO BI VOLELI DA BUDU VUČIĆ!

 

Tagovi: