29.05.2017.

09:11

Foto:

Magazin

OTKRIVENO ODAKLE STIŽU "VANZEMALJSKI SIGNALI"! Mali zeleni nam ipak neće doći u posetu?

Astronomi holandskog Insititua za radio astronomiju u Dvingelu veruju da radio-bljeskove emituju zvezde udaljene 6.200 svetlosnih godina od centra male galaksije po imenu FRB 121102. Do tog zaključka došli su zahvaljujući najnovijim podacima dobijenim sa teleskopa Habl. 

ZA SVE JE KRIVA KATAKLIZMA! Vanzemaljci su već bili na Zemlji, a onda su iz ovog razloga otišli!

Radio-bljeskovi, koji traju po nekoliko milisekundi, dolaze iz pravca gustih neutronskih zvezda, koje ostaju nakon eksplozije supernove. 

Neobične signale prvi put su u decembru prošle godine detektovali istraživači sa Mekgil univerziteta u Montrealu, analizirajući podatke teleskopa Grin Benk u Zapadnoj Virdžiniji i opservatorije Aresibo u Portoriku. 

(VIDEO) OTKRIVENA ZVEZDANA KAPIJA, ALI STVARNO: Ovo je prolaz u drugu dimenziju!

U studiji objavljenoj u magazinu The Astrophysical Journal, istraživački tim, na čelu sa Polom Šolcom, naveo je da je pomoću teleskopa Grin Benk detektovao pet signala na 2 gigaherca, i jedan pomoću radio-teleskopa Aresibo na 1.4 gigaherca. 

Ovo otkriće usledilo je nakon 11 prethodno zabeleženih bljeskova, koji su dopirali iz istog pravca - male galaksije FRB 121102. 

Kada su bljeskovi prvi put otkriveni, astronomi su se obratili SETI institutu sa molbom da utvrdi da li je možda reč o signalima koje je poslao neki oblik vanzemaljskog života. Ne zna se da li će to biti slučaj i ovaj put, prenosi Daily Mail.

Tagovi: