10.07.2017.

22:07

Foto:

Magazin

U INAT! Tinejdžer postao milioner zbog opklade se roditeljima!

Prošle nedelje Erik je proglasio pobedu.

- Dobio sam opkladu od milion dolara sa mojim roditeljima. Zahvalan sam svima - objavio je u utorak. Njegova priča je obišla svet.

Sve je počelo 2011. godine, kada je imao 12 godina, a baka mu je dala 1.000 dolara, a Erik je uložio novac u bitkoine, na preporuku svog brata Skota. Mrzeo je školu.

- Nisam bio za školu. Igrao sam igrice, i moj život je bio prosečan u tom trenutku. Koliko god da sam pokušavao, nisam imao uspeha, dobijao sam trojke i bio sam uplašen jer su moji nastavnici moje neuspehe u školi gledali kao na nešto loše. Jedan profesor mi je rekao da nikada neću biti uspešan ni u čemu i da treba da napustim školu i zaposlim se u Mekdonaldsu.

Roditelji su ga ipak poslušali i ispisali iz škole, ali su nastavili njegovu edukaciju od kuće, u Ajdahu.

Erik je unovčio prvi bitkoin 2013. godine, kada je njihova vrednost bila 1.200 dolara, i tako isplatio ulog. Sa tim novcem osnovao je internet kompaniju "Botangl", koja je omogućavala frustriranim učenicima da nađu profesore preko interneta. Pre toga, otišao je u "Starbaks" i ponudio svima kafu ukoliko saslušaju njegovu ideju i daju mu kritike, što je učinilo 20 ljudi.

Ponesen prvim uspehom, počeo je da se uključuje u start-apove u Silicijumskoj dolini, a sa 15 godina se preselio u San Francisko.

Erik Finman sada ima 403 bitkoina, koji trenutno vrede 2.700 dolara svaki, što je ukupno oko 1.090.000 dolara, kao i nešto manjih ulaganja u druge kriptovalute. Kako je rekao za "NBC", trenutno radi na više projekata, uključujući i lansiranje rakete za NASA. I i dalje ne žali što ne ide na univerzitet.

- Ne bih nikome savetovao s obzirom na to kako je trenutno postavljen obrazovni sistem, koji ne radi ni za koga. Preporučio bih internet koji je besplatan i pruža mnogo više - rekao je Erik.

 

 

Tagovi: