14.01.2018.

18:51

Foto:

Magazin

(VIDEO) PRIČA KAKO SU RUSI RAZBILI SAD RUŠI REKORDE: Spektakularan film o pobedi košarkaša SSSR na olimpijadi u Minhenu!

Do 13. januara već je zaradio 1,693 milijardi rubalja, pretekavši "Poslednjeg junaka"koji je inkasirao 1,672 milijarde.

Iako se prikazuje manje od mesec dana, "Penjanje na vrh" je sa 6,63 miliona gledalaca sa plaćenim ulaznicama već na četvrtom mestu po broju prodatih karata u bioskopima. Ispred njega su samo: "Ironija sudbine. Nastavak" sa 8,87 miliona, "Poslednji junak" sa 7,78 miliona i "Dnevna patrola" sa 7,41 milion.

U filmu  reditelja Antona Megerdičeva igraju Vladimir Maškov, Andrej Smoljakov, Sergej Garmaš, Marat Bašarov, Viktorija Tolstojanova, Ivan Kolesnjikov, Kiril Zajcev i drugi.

Ulogu trenera reprezentacije SAD igra američki glumac DŽon Sevidš, višestruki dobitnik „Oskara".

"Penjanje na vrh" se vrti oko dolaska na čelo košarkaške reprezetnacije SSSR novog trenera Vladimira Garanžina (igra ga Maškov) koji ima ambiciju da pobedi nepobedive Amere.

Scenario filma je napisan prema knjizi slavnog Sergeja Belova koja nosi isti naslov, a objavljena je 2010.

U filmu je delom uključena i tragedija koja se na toj Olimpijadi dogodila kada su palestinski teroristi ubili 11 olimpijaca Izraela.    

Gledaoci na početku imaju priliku da posmatraju kako Garanžin bira faktički novi reprezentativni tim, kako se odriče dotadašnje tradicije, a kostur čine igrači CSKA. 

Aleksandra Belova igra Ivan Kolesnjikov,  Sergeja Belova - Kiril Zajcev, Modestasa Paulauskasa - DŽejms Tratas, Alžana Žarmuhamedova - Aleksandar Rjapolov...

Ruski ministar kulture Vladimir Medinskii procenio je da će film poobarati još neke rekorde, jer protekle nedelje je svaki drugi posetilac bioskopa širom Rusije - gledao taj film...

Tagovi: