29.03.2018.

09:05

Foto:

Magazin

STRUČNJAK TVRDI: Otkrićemo vanzemaljce do kraja veka!

Na nedavnom predavanju koje je održala na Tehnološkom univerzitetu u Floridi pod nazivom "A Cosmic Perspective: Searching for Aliens, Finding Ourselves", Tarterova je rekla da je naša trenutna potraga za vanzemaljcima poput zahvatanja čaše vode iz okeana. 

 - Nalazimo se u nedođiji. A naše Sunce je samo jedna od 400 milijardi ostalih zvezda u galaksiji Mlečni put. A naša galaksija Mlečni put samo je jedna od 200 milijardi drugih galaksija u vidljivom univerzumu -  objasnila je. 

 - Bavimo se zaista drevnim ljudskim pitanjem. A to je vrlo, vrlo nagrađujuće. Već do kraja 21. veka mogli bismo da imamo odgovor na pitanje da li smo sami u univerzumu  -  dodala je.

DA LI VANZEMALJCI ZNAJU DA JE ZEMLJA NASELJENA? Evo na koji način mogu da nas otkriju!

Doktorka Tarter je ceo svoj život posvetila radu u ovoj oblasti, zbog čega ju je magazin Tajm proglasio jednom od 100 najuticajnijih osoba u svetu, a Džodi Foster tumačila njen lik u filmu "Kontakt". 

Tarterova je optimistična na osnovu svog radnog iskustva i napretka tehnologije za proučavanje svemira, piše Independent. 


 - Možemo da proizvedemo seriju od 96 običnih i infracrvenih kamera, i postavimo ih na 12 lokacija širom planete. Pokrili bismo doslovno celo nebo, i sve vreme bismo mogli da vidimo da li će se pojaviti neka neobična svetlost -  kaže. 

 - Videti da li neki drugi fenomen, poput radio-talasa, ima optičku komponentu... Zaista sam uzbuđena -  zaključila je.

Tagovi: