18.11.2018.

12:43

Foto:

Magazin

(VIDEO) KUPIO "AJFON" ZA 360 KILA KOVANICA! Ruski bloger namučio radnike američkog tehnološkog giganta

Ruski bloger Svjatoslav Kovalenko iz Moskve kupio je najnoviji "ajfon XS", koji košta 1.400 dolara, za 100.000 kovanica od po jednu rublju. Kovalenko je novac, koji je težio čak 360 kilograma, u prodavnicu "Epla" doneo u kadi, koju je nosio uz pomoć pet drugara, a zaposlenima je trebalo više od dva sata da prebroje novčiće.

Mislili da je napad

Bloger je naveo da je, uz pomoć prijatelja, više od dva meseca prikupljao kovanice od po jednu rublju. Čuvali su ih u kesama i na kraju ih zajedno prosuli u kadu. Zatim su kadu sa novcem u gepeku džipa prevezli do tržnog centra "Jevropejskij" u Moskvi, gde se nalazi "Eplova" prodavnica.

Budući da su bili sumnjivi, ispred radnje ih je sačekalo obezbeđenje, koje je pokušalo da ih spreči da uđu.
- U čemu je problem? Došli smo da kupimo telefon i nosimo novac za to - pravdao se Kovalenko.

A post shared by Святослав Коваленко (@kovalenkosvyat) on Nov 13, 2018 at 6:00pm PST

Na kraju je menadžerka prodavnice Ljudmila Semušina dozvolila mladićima da unesu kadu u radnju. Ona je navela da su svi bili u šoku kad su videli šestoricu momaka da nose kadu, te da je zato reagovalo obezbeđenje.
- Uspaničili smo se. Mislili smo da hoće da nas napadnu i da nose neko oružje. Tek posle njihove prepirke sa obezbeđenjem, shvatili smo da su u stvari doneli novčiće - rekla je Semušina.

Informer

 

Neobično, ali legalno


Prema njenim rečima, mladićima je dozvoljeno da unesu kadu u prodavnicu jer imaju pravo da plate telefon kako god žele.
- Veoma je neuobičajeno da neko donese 100.000 rubalja u kovanicama, ali to nije zabranjeno. Našim zaposlenima je trebalo više od dva sata da prebroje novčiće. Bilo ih je tačno 100.000, što je oko 1.400 dolara, koliko i košta novi "ajfon". Na kraju smo prodali telefon klijentu - navela je menadžerka.

Informer

 

Kovalenko se na Instagramu pohvalio svojom akcijom, koju je celu snimio.
- Ovo je legendarna kada, koja je promenila sve. Bravo za nas - istakao je Rus, pokazujući na praznu kadu.

Informer

 

Svjatoslav Kovalenko je sa svojom akcijom zapao za oko producentima u SAD. Autori američke televizijske emisije "Right This Minute", koja se emituje od 2011. i bavi zanimljivostima na internetu, tražili su Kovalenku snimak akcije u "Eplu" da bi ga koristili u svom programu.
- Vau, bravo za ekipu. Sviđa nam se to što radite. Pozdrav iz SAD - napisali su producenti u komentaru ispod Kovalenkovog videa.

Tagovi: