05.05.2019.

13:58

Foto:

Magazin

(FOTO) AMERIČKI MUZIČAR OBOŽAVA SRBIJU, u Kaliforniji prodaje RAKIJU IZ KRALJEVA, a naziv i etiketa će vas oduševiti!

Guld je toliko je opčinjen našom zemljom, da je nedavno pokrenuo sopstveni brend rakije šljivovice "Yebiga", koja se uvozi iz Srbije, a prozvodi u okolini Kraljeva.

Trenutno je distribucija šljivovice u Americi moguća samo na teritoriji Kalifornije, ali se Guld nada da će uskoro moći da se nabavi u čitavoj zemlji.

- Balkan je svuda - poručuje Bili Guld, koji uz rakiju mnogo voli i grupu "Dubioza kolektiv", čiju majicu često nosi. 

Za početak Guld distribuiše samo ukusnu srpsku šljivovicu, a najavljuje da će vrlo brzo uvesti još nekoliko vrsta voćnih rakija.

Popularni rokeri iz San Franciska su  bili jedan od retkih bendova koji je Srbiji pružio podršku tokom NATO agresije 1999. U Srbiju su, konačno, zvanično došli 2010, na festival "Egzit", a koncert u Beograduodsvirali su 2012. na Ušću, na "Belgrejd koling" festivalu.

Da podsetimo, pre dolaska u Beograd su na Fejbuku ćilirilicom napisali „Srbijo, donosimo buku, možete doneti rakiju!“ i okačili sliku dva čoveka kako sede pored kazana.

Bili Guld je tada za medije rekao je da je bend pokušavao da dođe u Beograd već pune dve decenije.

- Beograd je ne samo jedan od mojih omiljenih gradova na celom svetu, već i mesto na kojem sam prisustvovao mnogim koncertima, pa znam koliko je vaša publika sjajna i kakva je energija na svirkama. Velika nam je čast i zadovoljstvo što konačno dolazimo u vašu prestonicu da razvalimo Ušće svojom muzikom - istakao je Guld.

Tagovi: