18.07.2019.

13:08

Foto:

Magazin

(VIDEO) POLICIJA OSLEPELA TINEJDŽERA! Gumeni meci kobni po vid dečka U VENECUELI!

Lekari, koji su pokušali da spase vid Rufoa Čakona, rekli su da su mu u lice ispaljena 52 gumena metka, od kojih je 16 doletelo pravo u oči.

U policijskom izveštaju o istrazi nesreće stoji kako su državne sigurnosne snage prisilno i bez upozorenja toga dana zaustavile protestante. Jedan od njih bio je i Čakonov mlađi brat, Adrian (14), kojeg je policija palicom udarila u glavu.

(VIDEO) PRESTONICA VENECUELE BEZ STRUJE I VODE: Posle eksplozije električnog transformatora izbio požar, GRAĐANI U OČAJU TRAŽE KRIVCA!

Obojica tinejdžera protestovala su sa svojom majkom, Adrianom Parada, zbog nestašice plina za kuvanje u regiji.

Rufo Čakon rekao je kako počinje da zaboravlja boje, ali da ne gubi nadu.

- Želim ponovo da gledam. Puno toga sada osećam. Voleo bih da plačem, ali više ne mogu. Naplakao sam se u bolnici - rekao je Čacon za CNN.

Lekari bolnice San Kristobal Central Hospital izjavili su kako su uspeli da uklone samo ono što je ostalo od Čakonovih očiju i da još uvek postoji opasnost od infekcije, jer su na njegovom licu i u glavi ostali komadići gumenih metaka koje hirurg nije uspeo da izvadi.

Čakon je u bolnici proveo samo četiri dana, jer su lekari zaključili da bi mogao da dobije infekciju ako duže boravi u toj zanemarenoj zdravstvenoj ustanovi, u kojoj nema dovoljno lekova i opreme, a često vode.

Tagovi: