29.09.2019.

12:52

Foto:

Magazin

(VIDEO) ZNA ČOVEK ŠTA JE NAJBOLJE! Ovaj medved bira isključivo 'pino noar'!

Ali ovog leta, vinograd "Filo“ u Kaliforniji prvi put je zabeležio posetu medveda na sigurnosnim kamerama. Video prikazuje veliku životinju kako se okreće i zaustavlja kod vinove loze.

Izbirljivi medved jede samo grožđe sorte pino noar, uprkos činjenici da se u vinogradima "Navarro Vineyards", uzgaja osam sorti grožđa i pažljivo bere plod, rekao je Aron Benet suvlasnik porodičnog posla.

(VIDEO) OVO JE PRVI MAJMUN SA LJUDSKIM PRAVIMA! SANDRA, ženka oranguntana koja je na sudu stekla SVA PRAVA NA SLOBODU, ima novi dom!

- Drago mi je što on voli najskuplje vino koje uzgajamo, ali to je kap u buretu za nas. Drago nam je što ga imamo. Ova sorta grožđa gaji se u zabačenom delu vinograda koji je na najvišoj nadmorskoj visini, pa je pretpostavka da je medvedu to najdostupnije ili da je grožđe tamno i lako ga je prepoznati, a možda i medved ima dobar ukus - rekao je Benet.

Poljoprivredne arhitekte predložile su dodavanje "medvedskih merdevina“, ograde za vinograd rađene posebno za dobrodošlicu medvedima i promovisanje prirodnog ekosistema.

Uostalom, "medved će otići tamo gde medved želi“, rekao je Benet. Kada su zabeležili kretanje medveda na video snimku, Benet i njegova porodica objavili su kompilaciju poseta medveda i drugih životinja vinogradu. Sadržaj su podelili na Fejsbuku.

Snimak je imao oko 10 000 pregleda. Porodični biznis se ponosi transparentnošću i odnosima sa kupcima, a to uključuje način na koji žive u skladu sa prirodom.

(VIDEO) SNIMLJENO MISTERIOZNO BIĆE NA DNU TIHOG OKEANA! Naučnici šokirani, jer ima ruke i MOŽE DA SE ŠIRI!

Benet napominje da očekuje da će se medved vratiti još nekoliko puta pre nego što sezona žetve počne, a traktori i njihova jaka svetla uplaše sve životinje u blizini.

Tagovi: