09.11.2019.

10:26

Foto:

Magazin

DODALA CELE KOMADIĆE ČOKOLADE U KOLAČ MISLEĆI DA ĆE SE ISTOPITI, KAD ONO...A još je luđa priča o nastanku čipsa!

Čips

Američki kuvar Džordž Krum bio je jako iznerviran kada mu je te 1853. godine mušterija vratila krompire uz žalbu da previše debeli i mekani. Onda je on, kako bi mu se osvetio, iseckao krompiriće maksimalno tanko da ne može ni viljuškom da ih nabode, te ispržio i posolio ih. Ispostavilo se da se ovaj oduševio, a od tada je čips ušao u istoriju.

Informer

Cookies

Biskviti su se proslavili kada je vlasnica jednog restorana u Masačusetsu Rut Grejs Gueikfild dodala cele komadiće čokolade u kolač misleći da će se u rerni istopiti. Oni se nisu istopili, ali su postali jedna od omiljenih namirnica.

ON JE NAJSTARIJI MAČAK U SRBIJI: Švrća sa Voždovca ima 25 godina! Pronađen je na ulici 1994. godine

Sladoled na štapić

Kada je 11-godišnji Frank Eperson 1905. godine ostavio sok na terasi, nije mislio da će biti toliko hladno i da će se on smrznuti. Potom je shvatio da je dobio novi specijalitet i omiljenu namirnicu.

Informer

Kornet

Pre 1904. godine sladoledi su se prodavali u čašicama, međutim kada je na jednom sajmu u Sent Luisu nestalo čašica prodavac sladoleda je brzo zamolio kolegu koji prodaje peciva da mu nađe rešenje. Ovaj mu je dodao kore od pite, a ispostavilo se da osim što je u pitanju vrlo jestiva kombinacija još je praktičnija.

Tagovi: