10.12.2019.

18:30 >> 18:06

Foto:

Magazin

KAKO ĆETE OVO OBJASNITI DECI? Crtani film Sunđer Bob baziran na SEDAM SMRTNIH GREHOVA - evo na koji način!

Pre 29 godina, ako se može verovati prema vozačkoj dozvoli Sunđer Bob Kockalonea, stvoren je da živi u anansu na dnu mora, novim generecijama pruža uspomene i čini detinjstvo lepše, iako zasmejava određeni procenat odraslog stanovništva.

Informer

Ideja o ovoj crtanoj seriji rađa se 1993. godine, iako su još prve skice nastale 1987. godine, i to iz glave podmorskog biologa Stephena Hillenburga. 1996., Hilldenburg se udružuje s Derekom Drymonom što znači početak formiranja kreativnog tima koji stvara priču o simpatično – neurotičnom junaku i njegovim prijateljima. Tada se glavni junak zvao Sponge boy (sunđer dečak).

Informer

Prvobitna ideja je da Patrik bude vlasnik restorana brze hrane, inače Patrik ima sestru po imenu SAM, koja se pojavljuje u nekoj od epizoda. Patrik teži samo 2 grama. Gari, kućni ljubimac Sunđer Boba je dalji rođak Patriku, kako kaže tvorac serije.

Informer

Lignjoslav tehnički nije lignja. Tvorci ove crtane serije smatrali su da ukoliko ga stvore sa pravilnim brojem pipaka, mogu narušiti njegov pesimistički i asocijalni stav. Nova vrsta gljivica koje su otkrivene 2011. godine, dobile su naziv po Sunđer Bobu. Cela građevina restorana Kebe Krabe je zapravo zamka za jastoge. Glas koji se krije iza žene “kompijutera“ Planktona je u braku sa osobom koja daje glas Sunđer Bobu. Glasove nekih epizodnih likova davali su Jonny Depp, Pink, Amy Poehler, Robin Williams i ostali.

Informer

Tagovi: