06.01.2020.

13:05

Foto:

Magazin

(FOTO/VIDEO) PORODICA VELIKOG SRCA! Spasili su 90 HILJADA australijskih ŽIVOTINJA!

'Lovac na krokodile' Stiv Irvin tragično je preminuo pre 13 godina, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece koja danas nastavljaju njegovu plemenitu misiju pomaganja životinjama u Australiji. Taj posao je izuzetno važan sada, kada celi kontinent bukvalno gori, a na hiljade životinja svakodnevno umiru.

SVI ZNATE ZA PERON 9 i 3/4? Scena iz beogradskog tramvaja će vas NASMEJATI DO SUZA! Sam Hari Poter bi im POZAVIDEO! (FOTO)

Osim snimanja slavne emisije, Stiv je bio i direktor zoološkog vrta, a svoju veliku ljubav prema životinjama uspeo je usaditi i svojoj deci - ćerki Bindi i sinu Robertu, koji danas slede očeve stope i neumorno pomažu bespomoćnim stvorenjima. U tome im se pridružio i Bindin verenik, koji je zaprosio u zoološkom vrtu njenog pokojnog oca.

- Siroče čudnovatog kljunaša bio je 90-hiljaditi pacijent u bolnici za divlje životinje. "S toliko razornih požara širom Australije, moje srce se slama zbog ljudi i divljih životinja koji u njima gube sve - objavio je na Instagramu Robert Irvin.

Taj je 21-godišnjak potvrdio da australijski zoološki vrt kojim upravlja njegova porodica na sreću nije ugrožen požarima, a bolnica u sklopu njega je "u velikoj gužvi". 

Njegova sestra, ekološka aktivistkinja  i konzervatorka podelila je u subotu još jedan post s fotografijom oposuma Blosom, životinje koja je umrla nakon što je spašena iz velikih požara u Kvinslendu, uprkos tome što je bolnica "dala sve od sebe da joj spasi život."

(VIDEO) DODELJENI ZLATNI GLOBUSI! I Bred Pit se 'okitio' posle mnogo godina!

Blosom je samo jedna od mnogih životinja koje su uginule u požarima u Australiji. Gotovo trećina koala u australijskoj regiji Nju Saut Vels stradale su u buktinjama koje bez ikakve kontrole devastiraju sve na šta naiđu, piše CNN.

Tagovi: