18.03.2020.

09:04

Foto:

Magazin

(VIDEO) KUPILI 18.000 FLAŠA SREDSTAVA ZA DEZINFEKCIJU! Imaju PUN PODRUM stvari KOJE SVI TRAŽE, ali se nalaze u OGROMNOM PROBLEMU

Ispraznili su prodavnice i markete i počeli su da prodaju proizvode na Amazonu. Međutim, nakon što je objavljen intervju u Njujork  Tajmsu, ljudi su bili šokirani, zbog čega su braća morala da doniraju svoju robu, a državni tužilac je otvorio istragu.

- To je bio lud novac - rekao je Met prošle nedelje, otkrivajući da su se prvih 300 boca za dezinfekciju ruku prodale za između osam i 70 dolara po komadu i to odmah - po višestrukim cenama nego što su platili za njih, prenosi Telegraf.

Informer

Takođe je prodao 2.000 pakovanja od po 50 maski za lice za 40 i 50 dolara po kutiji, pa čak i više. Priča o njima dospela je u javnost kada je Kalvin dobio šestocifreni prihod od prodaje najk patika, igračaka za kućne ljubimce i proizvoda u trendu na Amazonu.

Tako su braća Kalvin sada završila sa 17.700 flaša sanitizera u svojoj garaži, nakon što je propao način da ih preprodaju, dok su milioni Amerikanaca frustrirani jer nisu uspeli da nabave te preparate, dok su bolnice prijavile smanjenje zaliha.

Kalvin je u početku branio svoje postupke rešavanjem "neefikasnosti na tržištu", dok ga korisnici na društvenim mrežama kritikuju jer su hteli da zarade dok se svet bori sa pandemijom.

Informer

Nakon toga Kalvin je 2/3 svojih zaliha donirao lokalnoj crkvi koja će ih distribuirati čirom zemlje, dok je kancelarija državnog tužioca uzela ostatak kako bi ga isto podelila.

Sve o koronavirusu pročitajte OVDE.