23.04.2020.

20:50

Foto:

Magazin

(FOTO/VIDEO) ČUDNI OBJEKTI NA NEBU SE I DALJE VIDE! Nisu vanzemaljci, ali je sada konačno OTKRIVENO ŠTA SU I KOLIKO IH IMA! ŠOKANTNA BROJKA!

Tehnološki preduzetnik Ilon Mask postao je kontroverzna figura proteklih godina, a prethodnih nekoliko dana njegov projekat „Starlink“ zbunio je mnoge ljude koji su na nebu viđali čudne svetleće objekte, pa su se javile brojne teorije

Mnogi su pomislili da je reč o vanzrmaljcima, a bilo je i onih koji su odmah razvili teoriju zavere kako je to projekat moćnih sila koje su poslale satelite kako bi nas špijunirali.

Kako su nam javljali čitaoci, i juče su se mogli videti ovi prizori na nebu.

Ipak, istina i objašnjenje su drugačije i jednostavnije.

Informer

Stotine satelita u vlasništvu Maskove kompanije „Spejs-eks“ lansirano je 18. marta u okviru „Starlinka“, projekta koji za cilj ima povećanje internet pokrivenosti planete.

Irski komičar i astronom-amater Dara Obrajan bio je jedan od onih kojima je američki milijarder pomutio planove posmatranja neba.

„Da, upravo sam ih i ja primetio. To je satelitska mreža Starlink, a Ilon Mask želi da postavi još 1.000 njih gore“, napisao je Obrajan odgovarajući na drugom posmatraču na rečenicu: „Propade noćno nebo.“

Mask planira da u okviru čitavog projekta lansira 40.000 satelita koji treba da pokriju Zemlju jeftinom i brzom internet vezom. Cilj je da se stigne do miliona ljudi širom sveta bez internet pristupa i takmiči sa zemaljskim provajderima.