26.06.2020.

10:08

Foto:

Magazin

SVA JAJA STAVIO U JEDNU KORPU I - OPASNO SE ZEZNUO! Vlasnik Tesle sad samo može da čupa kosu!

NHTSA je otvorio zvaničnu istragu nakon što je primio pritužbe o otkazivanju ovog sistema na 11 primeraka Modela S proizvedenih između 2013. i 2015. godine.

Kako se navodi, u slučaju da se potvrdi da nešto nije u redu sa multimedijalnim sistemom, u potencijalnoj opasnosti su vlasnici oko 63.000 Tesla Model S automobila.

U srcu ovog sistema je Nvidia Tegra 3 mikroprocesor sa integrisanom eMMC NAND fleš memorijom od 8 GB. Reč je o memoriji koja ima ograničen životni vek u zavisnosti of broja radnih ciklusa programa.

Naznake da je ovaj uređaj pred otkazivanjem su, između ostalog, produženo vreme potrebno za njegovo uključivanje, kao i povremeni gubitak navigacije u vozilu.

Informer

Ukoliko upravljačka jedinica multimedijalnog sistema potpuno otkaže, gube se sve njegove funkcije, uključujući navigaciju, mogućnost pretrage Interneta, prikaz pomoćne kamere za vožnju unazad...

Kako se navodi, kvar ove jedinice može dovesti i do problema sa kontrolom klima-uređaja, ali i nemogućnosti maksimalne dopune pogonske baterije prilikom punjenja električnom energijom.

ČEKAO JE 6 MESECI NA SVOJU NOVU "TESLU 3", prešao samo 550 km a onda mu se tokom vožnje dogodilo nešto NEVEROVATNO!

U jednoj od pritužbi upućenoj NHTSA, vlasnik spornog Modela S se požalio da nakon otkazivanja uređaja nije mogao da odmagli staklene površine jer nije mogao da pristupi komandama klima-uređaja.

U drugoj žalbi, vlasnik tvrdi da je iz istog razloga bio onemogućen da kontroliše funkcije povezane sa Tesla autopilotom, što je potencijalno najopasniji problem od svih navedenih.

NHTSA je saopštio da je Tesla spornu fleš memoriju osim u Model S (2012-2018.) ugrađivao i u Model X (2016-2018.), ali ovaj električni krosover za sada nije obuhvaćen njihovom istragom.